Tefsir Jasina

Email
Ova knjiga predstavlja najbolji, najcjelovitiji i najsuptilniji komentar ove sure objavljen na našem jeziku. Prof. Dr. Šefik Kurdić, svojim maestralnim perom, jednostavnim i prijemčljivim jezikom, kristalno čistim i fascinantnim zaključcima, otvara čitaoc
jasin_k3
Cijena
Osnovna cijena s porezom8,00 €
Prodajna cijena:8,00 €
7d.gif
Opis

Srce pokreće i oživljava svaki drugi organčovjekovog bića. Allahov Poslanik, s.a.v.s., suru Jasin je definirao kao srce Kur'ana, što jasno i nedvosmislenogovori o njegovoj važnosti unutar strukture Kur'ana. Razumijevanje ove sure itekakoutiče na razumijevanje kompletnog Kur'ana.

Ova knjiga predstavlja najbolji,najcjelovitiji i najsuptilniji komentar ove sure objavljen na našem jeziku.Prof. Dr. Šefik Kurdić, svojim maestralnim perom, jednostavnim i prijemčljivimjezikom, kristalno čistim i fascinantnim zaključcima, otvara čitaocu novehorizonte spoznaja, s kojima apsolutno mijenja ranije predožbe  i usuđuje se uploviti na pučinu novihspoznaja i zaključaka.

Ovaj tefsir srca Kur'ana, kuca novim otkucajima, koji će, nadamo se, donijetinovi život i bolji impuls u shvatanju ove sure, koja je do sada, uglavnom,tretirana kao štivo koje se uči našim mrtvima. Dr. Kurdić je ovom knjigom jasnoukazao da ovo srce Kur'ana pokrećenaš cjelokupan organizam i čini ga živim, zdravim i dinamičnim.

Specifikacije:

  • Tvrdi povez
  • A5 format
  • 252 str.