Apokrifni hadisi

Email
Knjiga Apokrifni hadisi istaknutog bosanskog alima i doktora hadiskih znanosti profesora Šefika Kurdića je po mnogo čemu jedinstvena.
lazhni-hadisi
Cijena
Osnovna cijena s porezom6,00 €
Prodajna cijena:6,00 €
7d.gif
Opis

Autor: Šefik Kurdić

Knjiga Apokrifni hadisi istaknutog bosanskog alima i doktora hadiskih znanosti profesora Šefika Kurdića je po mnogo čemu jedinstvena. To je, zapravo, štivo koje se po prvi put pojavljuje na našim prostorima. Nije rijedak slučaj na našim prostorima da pojedini vaizi, hatibi i muslimanski intelektualci u svojim nastupima koriste upravo takve hadise, što je apsurd i nedopustivo! Najveću odgovornost za očuvanje autentičnog islamskog učenja ima ulema, koja treba biti istinski čuvar Poslanikovih riječi i prakse. Prema vlastitom izboru, autor je naveo 333 lažna (apokrifna) hadisa, koji su, radi bolje preglednosti, razvrstani po temama.
Knjiga je ispisana briljantnim stilom, veoma je pregledna i, što je najvažnije, utemeljena je na čvrstim naučnim osnovama. Pojavljivanje ovakve knjige na našem govornom području višestruko je korisno, pogotovo ako se ima u vidu da se, u posljednje vrijeme, u našim medijima sve više ustupa prostor onima koji bi htjeli “prekrajati” islam po svojim ličnim ili, pak, nečijim mjerama, narušavajući pri tome islamske konstante (thawabit al-islam) i konsenzus islamskih učenjaka (idžma‘ ‚ulama‘ al-ummah).
Iz recenzije prof. dr. hfz. Safveta Halilovića

Specifikacije:

  • Format: A5

Isječak iz knjige