Iz štampe izašao Sunen Ebu Davuda

9. ramazana 1433./28. jula 2012. godine, iz štampe je izašla Ebu Davudova zbirka hadisa u 7 tomova.  „Neka je hvala Allahu. S ponosom ističem da je izdavačka kuća Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, El-Kelimeh, bogatija za još jedno veliko djelo islamske tradicije ­– Sunen Ebu Davuda.

Jedina smo izdavačka kuća u bosanskom govornom području koja je imala dovoljno kapaciteta prevesti i štampati ovo kapitalno djelo.” – izjavio je direktor El-Kelimeha, Malik-ef. Nurović.

 

Jedna od šest velikih hadiskih zbirki, bez koje je nemoguće zamisliti islamsko šerijatsko pravo je Sunen Ebu Davuda. Poglavlja u Sunenu su raspoređena po fikhskim temama. Prijevod hadisa je naveden uporedo sa arapskim tekstom, objašnjenjem hadisa, ocjenom njegove vjerodostojnosti, kao i islamskim propisom koji iz njega proističe.

“Ovom prilikom, pozivam sve one koji su se pretplatili na komplet Sunen Ebu Davuda, da dođu u izdavačku kuću El-Kelimeh, u dvorištu Altun Alem džamije, i preuzmu svoj komplet.

Ujedno, pozivamo sve one koji još nisu iskoristili povoljnosti pretplate, da Sunen Ebu Davuda mogu kupiti po pretplatničkoj cijeni sve do kraja mjeseca ramazana.” – dodao je direktor.

Neka je mubarek-olsun svim muslimanima ovih prostora, a naročito Islamskoj zajednici, koja ovo more znanja ostavlja u naslijeđe svima nama i generacijama koje dolaze poslije nas.

KRETANJE CIJENE SUNNENA PO MJESECIMA: